ASİL ve TEMİZ PLATFORMUN ADRESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ASİL ve TEMİZ PLATFORMUN ADRESİGiriş yap

Ders | Oyun | Programlar | Güncel Olaylar | FULL PAYLAŞIM | www.asilforum.yetkinforum.com | Komik videolar | Komik Resimler | Ödev Kapakları | Müzik Klipleri | Cep Oyun ve Programları


Forumumuzda konu açarak veya bize kategori isteği sunarak forumumuza katkıda bulunabilirsiniz... İlgilenen arkadaşlar lütfen @prime_minister 'a DM den ulaşınız...

İstek, öneri ve görüşlerinizi bizimle buraya tıklayarak lütfen paylaşın...

pollKaça Gidiyorsunuz?

   Sonuçları Gör

descriptionDivan Edebiyatının Genel Özellikleri nedir? EmptyDivan Edebiyatının Genel Özellikleri nedir?

more_horiz
Öte yandan Anadolu’da kurulan [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] devletleri, resmi yazışma dili olarak [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]’yı kullandılar. Bu durum [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dilinin değişmesine de yol açtı. Özellikle saray çevresindeki şairler ve yazarlar, yapıtlarını [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yazmaya başladılar. Osmanlı Devleti döneminde [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]‘nın yoğun etkisinde kalmış olan Osmanlıca dili [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ında kullanılan ana dildir.
1. Nazım birimi genellikle beyittir ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beyitte tamamlanır. Beyit, cümleye egemendir.
2. Nazım [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]sü “[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]“dur.
3. Dili [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karışımı olan Osmanlıca”dır.
4. Şiirlerde tam ve zengin [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kullanılmıştır.
5. Şiirlerin konuyu içeren başlıkları olmadığı için [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biçimlerine göre adlandırılmışlardır.
6. Klişe bir [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]tır. Duygu ve düşünceler değişmez sözlerle (Mazmun) anlatılır.
7. Anlatılan şey değil, anlatış biçimi ön plandadır.
8. Soyut bir [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]tır. İnsan ve doğa gerçekte olduğundan farklı ele alınmıştır.
9. Aydın zümrenin [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ıdır. Medrese kültürü hakimdir. Genellikle saraya ve çevresine seslenir.
10. Sanatlara bolca yer verilmiş, sanat yapmak amaç durumuna gelmiştir.
11. Ulusal bir [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olmayıp dinin etkisiyle şekillenmiştir. Arap ve İran [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ının etkisi çok fazladır.
12. Şiirde daha çok aşk, sevgili, içki, din ve kadercilik gibi konular işlenmiştir.
13. Nazım ön planda tutulmuş, nesre pek az yer verilmiştir.
14. Nesir alanında tezkireler ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tarihi görevini gören [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]k eser), münşeatlar ([Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]lar), tarihler, dini metinler ve nasihatnamelere de rastlanmaktadır. Bunlarda da sanat yapma amacı ön plandadır.
15. 13.yüzyılda gelişmeye başlamış 16. ve 17. yüzyıllarda en olgun dönemini yaşamış, 19.yüzyılın sonlarına kadar sürmüştür.

[/size]

descriptionDivan Edebiyatının Genel Özellikleri nedir? EmptyGeri: Divan Edebiyatının Genel Özellikleri nedir?

more_horiz
Bana lazım olacak seneye Very Happy
The author of this message was banned from the forum - See the message
privacy_tip Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
power_settings_newLogin to reply